SiLa Order Di Sini

Name:
Email Address:
Phone Number :
Code and Quantity
Address
Payment Method
POS ke Mana? SEMENANGJUNG MALAYSIA
SABAH+SARAWAK
OUTSIDE MALAYSIA

Tuesday, September 20, 2011

Info mengenai Minyak Kelapa Dara (VCO)

Makan tu tak boleh, makan ni tak boleh.. nanti sakit jantung, kene strok.. santan bahaya, kolesterol tinggi! Semua lantunan komen itu membantutkan pilihan selera dan citarasa kita. Malah ramai orang mula beralih kepada susu lembu sebagai alternatif santan. Begitulah reputasi buruk yang dilemparkan kepada santan dan kelapa. Benarkah begitu? Ketahuilah wahai pembaca sekalian, kesemuanya tidak benar!

Kelapa sangat berkhasiat. Kaya dengan serat, vitamin dan mineral. Ia diklasifikasikan sebagai makanan banyak fungsi. Malah, saintis menggelarkannya 'buah kehidupan' kerana banyak manfaat kesihatan. Jadi, apa yang benar tentang kelapa dan santan?

1) Penyakit jantung yang dihadapi kebanyakan orang bukanlah disebabkan minyak kelapa atau santan, tetapi daripada unsur lain yang hadir di dalam makanan seperti margerin, kerepek, makanan panggang, burger, roti canai, mentega dan makanan terproses lain. Juga daripada santan yang diubahsuai dengan minyak terhidrogen. Santan asli sebenarnya lebih baik daripada susu cair atau susu tenusu yang kerap digunakan dalam masakan. Perlu diingat, Allah mencipta sesuatu itu tidak sia-sia, semuanya untuk manfaat manusia.

2) Santan TIDAK bertukar kepada kolesterol mudarat terhadap arteri. Malah, penduduk dunia yang banyak bergantung kepada kelapa sebagai sumber utama lemak didapati bebas daripada penyakit jantung.

3) Penyelidikan mengesyorkan orang dewasa biasa boleh mendapat manfaat daripada 24 gram asid laurik setiap hari. Ini boleh didapati dengan memakan setengah sudu makan minyak kelapa, 10 auns santan asli atau tujuh auns kelapa mentah sehari. Anda juga boleh mengamalkan pengambilan MINYAK KELAPA DARA yang terbukti baik untuk kesihatan.

4) Asid lemak di dalam santan dan minyak kelapa adalah asid laurik, iaitu sejenis lemak yang sama yang banyak ditemui dalam susu ibu. Lemak ini sangat membantu dalam perkembangan otak dan menguatkan tulang.

Pada pertengahan tahun 1980-an, minyak soya menguasai 70 peratus pasaran AS, minyak sawit dan kelapa hanya 4 peratus. Bagaimana pun, minat masyarakat AS mula beralih kepada minyak diimport. Dalam tahun 1983, Persatuan Kacang Soya Amerika (ASA) dengan sokongan kumpulan petani, melancarkan siri serangan yang dikenali sebagai "Kempen Minyak Tropika". Kempen ini mencipta satu terma baru - "minyak tropika". Sasaran ialah untuk menyerang minyak sawit dan kelapa.

Tujuan sebenar kempen ini ialah untuk mengatasi saingan minyak import. maka, kempen besar-besaran dilakukan termasuklah menggubal undang-undang berkaitan peningkatan kolesterol minyak tepu. Media mula memainkan peranan dengan meletak tajuk utama "The Poisoning of America!".

Kempen ini sangat berjaya mengubah persepsi masyarakat dunia terhadap minyak sawit dan kelapa. Kini, ahli-ahli sains berasa bertanggungjawab membetulkan keadaan, mereka mula mengemukakan bukti saintifik tentang kebaikan kelapa dan santannya.

Sumber: Majalah ANIS Januari 2011


* So jangan ragu-ragu untuk mencuba VCO . khasiatnya memang mujarab dan ianya merupakan supplement harian Saya *

nak order cepat boleh sms or call saya di 0124172881.


Monday, September 12, 2011

Natural Fibre Drink Catalyst


Salam. Nadia nak share satu produk yang best. Sebab semasa raya berat nadia naik, then nadia cubala produk minuman fibre ni. Alhamdulilah kesannya memberangsangkan. Berat Nadia turun sebanyak 2 kg. :)




Jom tengok apa kandungan dan khasiat- khasiat minuman ini.







Natural Fibre Drink membantu anda mengatasi :



Berat badan Berlebihan



Pengambilan Natural Fibre akan memekatkan isi perut menyebabkan perlepasan ke dalam usus lambat. Proses ini menyebabkan timbulnya rasa kenyang dan selera makan akan menurun. Ia akan membantu mengurangkan berat badan dan menguruskan badan.



Gastrik



Selaim makanan pedas dan stress, gastrik disebabkan juga oleh bacteria H.pylori yang dapat hidup di dalam perut berasid. Bukti saintifik menunjukkan Lactobacili menghasilkan asid organik yang boleh merencatkan pertumbuhan bakteria pathogen. natural Fibre Drink penting untuk pembiakan lactobicili untuk menguatkan sistem pertahanan usus dan mencegah jangkitan.



Kembung




Berlaku akibat pernambahan gas di dalam saluran intestinal gastro kerana proses fermentasi dan pereputan makanan yang tidak dihadam oleh bakteria. Kembung juga terkadi kerana laktosa intoleren dan pertumbuhan bakteria pathogen. Natural Fibre Drink membantu sistem penghadaman dan meggalak keseimbangan bakteria di dalam usus.





Diabetes



Membantu megawal paras gula di dalam tubuh. Serat yang bersifat seperti gam akan mengikat lemak-lemak, gula berlebihan serta hampas pencernaan. Masalah longgokan lemak dan kolesterol dalam badan dapat di atasi, membantu peredaran darah dan meguatkan semula jantung. Di samping itu juga, gula yang diikat tadi dapat menurunkan kandungan gula di dalam air kencing dan darah. Tidak mengandungi laktosa yang memberi kesan ketidak selesaan perut. membantu melambatkan penghadaman dan penyerapan karbohidrat.



Sembelit



Bahan buangan (feses) yang beregrak perlahan melalui usus boleh mengakibatkan sembelit. Natural fibre Drink mencegah konstipasi (sembelit) secara melebut, meghidrasi dan menambah isipadu air pada feses. Kerana ada tekanan osmotik, ia menjadikan najis semakun berat dan semakin kerap untuk membuang air besar.




Kolesterol



Masalah Kolesterol dapat dikurangkan dengan pengambilan minuman ini. Ia bertindak dua cara iaitu memecah kolesterol supaya mudah dibuang atau dengan menyerap terus kolesterol tersebut. Ia menghalang penyerapan kolesterol dari usus.




Bahan-bahan



Acia Gum, probiotic, Garcinia Camboga, Green Tea, Acerolla Cherry, Orange powder, Stevia Extract, Citric acid and Aspartame.




Cara penggunaan



1 sachet 1 kali sehari dibancuh mengunakan air suam. Selepas mengambil Catalyst Fibre Drink minum air sekurang-kurangnya 8 gelas sehari. Seeloknya diminum pada waktu pagi atau malam sebelum tido. Kacau sebati dan minum.

* jangan guna air panas okeh*




CATALYST NATURAL FIBRE DRINK ( 15 sachet sekotak)
RM59.90 (Sem.Malaysia)
RM65.90 (Sabah&Sarawak)


Monday, September 5, 2011

Men Vita, Femme Vita, Catalyst Mexorea


Produk minuman kesihatan untuk lelaki dan perempuan dari Catalyst. Dapatkan Segera.



Femme Vitality Natural Drink

Men Vitality Natural Drink

15 sachets / 3g each

Health supplement for men and woman made with natural ingredients.


KEBAIKAN FEMME VITA

Makanan kesihatan yang baik untuk wanita. Sangat sesuai dimakan terutama yang sudah
berkahwin.
Membekalkan tenaga harian untuk lebih sihat dan aktif serta daya tahan seksual
Membersih, menyubur dan menguatkan organ-organ pembiakan wanita
Membantu menegang dan memejalkan payudara ( mengandungi kandungan herba istimewa dan khusus bagi mencantikkan payudara dan memejalkan otot-otot pinggul wanita )
Sangat sesuai diambil bagi mereka yang sedang merancang untuk menimang cahaya mata
Anti Menopouse dan kawalan hormon badan


KEBAIKAN MEN VITA
Meninggikan stamina dan daya tahan ( seksual )
Membekalkan tenaga harian untuk lebih sihat dan aktif
Sangat sesuai diambil bagi mereka yang sedang merancang untuk menimang cahaya mata

CARA PENGAMBILAN

1 paket sehari. Supplement ini berupa serbuk, rasa sedap/manis.Lletakkan di lidah dan hisap atau diminum bersama air suam atau jus. 1 kotak untuk penggunaan selama 15 hari. Jangan simpan di tempat yang bersuhu tinggi.


Harga CATALYST FEMME VITA, MEN VITA :

RM 45.00 (Semenanjung)

RM 50.00 (Sabah & Sarawak)





CATALYST MEXOREA : Health Supplement

RM 40.00 (Semenanjung)
RM 45.00 (Sabah & Sarawak)
15 sachets per box/ 3g per sachet

*Makanan kesihatan/health supplement untuk wanita(remaja dan ke atas)

KHASIAT CATALYST MEXOREA
Mengurangkan masalah period pain
Menstabilkan kitaran haid (period cycle)
Sangat sesuai diambil bagi mereka yang sedang merancang untuk menimang cahaya mata.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...