SiLa Order Di Sini

Name:
Email Address:
Phone Number :
Code and Quantity
Address
Payment Method
POS ke Mana? SEMENANGJUNG MALAYSIA
SABAH+SARAWAK
OUTSIDE MALAYSIA

Wednesday, May 18, 2011

Catalyst Hair Treatment

Hai korang. Catalyst selain VCO dan Collagen ade juga produk untuk mereka yang mengalami masalah rambut. Rambut gugur, kelemumur dan sebagainya. Walaupon kita bertudung, masalah ini tak boleh dibiarkan. Pada yang free hair lagi la mesti menganggu sedikit sebanyak masalah ini kan.Jadi sebelum terlambat jom kita usya produk rambut dari Catalsyt. Disyorkan mereka mereka yang mengalami masalah-masalah rambut ini untuk mencuba kedua-duanya untuk kesan yang lebih ketara dan cepat.




VCO HAIR TREATMENT - moisturizer

RM 39.90 (semenanjung malaysia)
RM 43.90 (sabah & sarawak)

Produk ini mencuci dan merawat masalah-masalah rambut dan kulit kepala secara intensif.


CARA PENGGUNAAN :

1. sapukan hair treatment 1/2 jam sebelum mandi
2. pastikan terkena sehingga ke kulit kepala/akar rambut
3. basuh rambut seperti biasa dengan syampoo
jika rambut anda panjang (sapuan nipis sudah memadai)






VCO HAIR REVITALIZER

RM 39.90 (semenanjung malaysia)
RM 43.90 (sabah & sarawak)



CARA PENGGUNAAN :

1. sapukan hair revitalizer pada rambut anda
jika rambut anda panjang (sapuan nipis sudah memadai)
Tak perlu bilas semula


Penyegar rambut adalah untuk kegunaan harian. Penggunaan yang kerap akan membantu dan mempercepatkan proses perawatan dan penyegaran kulit kepala dan rambut.


KEBAIKAN CATALYST HAIR TREATMENT SERIES:

1. mengatasi masalah kulit kepala berminyak& berkerak(kuping)
2. mengawal masalah kelemumur
3. merawat kebotakkan dan masalah keguguran rambut
4. mencantikkan rambut agar sentiasa kelihatan sihat & berkilat
5. melindungi kulit dari radiasi ultra violet matahari
6. menghitamkan dan melebatkan rambut


Jom order kat sini.;)








Tuesday, May 17, 2011

Collagen Catalsyt- Superb Product


Salam semua.

Sekarang dah minggu ketiga nadia makan VCO.Kesan makin terasa. Now, Nadia maju setapak lagi untuk mencuba produk kedua yang terhangat di Catalyst iaitu Collagen Catalyst. Tak sabar nak rasa kesan yang lebih ketara ke atas kulit muka, badan and etc...Kulit makin cantik akibat penggunaan berterusan kedua-dua produk ni. Jom baca kenapa badan kita memerlukan collagen. ;)


APA ITU COLLAGEN?

Collagen merupakan struktur protein yang berfungsi sebagai :
  • Perekat dalam badan. Ia memberikan struktur kepada badan,
  • Melindungi dan menyokong tisu-tisu lembut serta menyambungkan dengan tulang badan
  • Collagen dalam badan kita akan mengalami penyusutan apabila umur kita semakin meningkat kebiasaannya pada tahap 20-an dan ke atas
  • Pengambilan supplement collagen perlu diambil dari segi pengambilan makanan yang terdiri dari sumber collagen/supplemen tambahan(catalyst collagen)


Apakah kebaikan collagen?

Sebenarnya collagen amat penting dalam badan kita terutamanya golongan yang sudah berusia 25 tahun ke atas kerana ia dapat membina sel-sel dan tisu badan dan mengganti collagen yang hilang. Kalau kita amalkan dari muda mesti bila umur meningkat, kulit tidak berkedut-kedut dan maintain anjal aje. So Nadia suggest kan korang cuba la makan dari sekarang.



Antara golongan lain yang sesuai juga ialah untuk :-

-ibu mengandung (untuk sentiasa kekal berseri-seri) macam Sis CPM
- wanita yang ingin berkahwin (mesti berseri-seri muka atas pelamin)
-anak-anak dara yang nak masuk umur 20 -an (boleh mengekalkan keanjalan kulit)





CATALYST COLLAGEN - 15 sachets/per kotak
RM 59.90 - Semenanjung Malaysia
RM 64.90 - Sabah & Sarawak



KHASIAT MENGGUNAKAN CATALSYT COLLAGEN

- membantu proses pemulihan osteoperosis & osteoarthritis
- mengembalikan kesegaran & keremajaan kulit
- mengatasi masalah kulit kusam,kering & berkedut
- membantu melicinkan kulit merekah dan kuku malap
- menyuburkan rambut agar kelihatan lebat & berkilau
- membantu mengaktifkan semua metabolisme tisu-tisu tubuh ke tahap maksima



KESAN MENGAMALKAN CATALYST COLLAGEN

- kulit tidak akan berminyak tetapi tidak terlalu kering
- dapat mengurangkan masalah JERAWAT (akan hilang)
- dapat mengurangkan PARUT-PARUT yang ada di kulit
- minda lebih cergas dan pergerakan anggota badan menjadi lancar



KESAN-KESAN PENYUSUTAN KADAR COLLAGEN:

  • kulit mula hilang keanjalan semulajadi&tanda2 awal kedutan mula jelas kelihatan
  • menganggu bahagian badan lain terutamanya dalam penjanaan semula tisu2 lembut
  • kesukaran pengangkutan toksin dari sel ke sistem limfa
  • menghalang pergerakan nutrisi dan hidrasi


KELEBIHAN dan KESAN Pengambilan Catalyst Collagen?
  • Mengurangkan bilangan, kepadatan dan kejelasan kedutan
  • Memastikan keanjalan dan kesegaran kulit
  • Mengembalikan kesegaran dan keremajaan kulit
  • Mengatasi masalah kulit kusam,berminyak, kering dan berkedut
  • Membantu melicinkan tumit merekah dan kuku malap&mudah patah
  • Menyubur dan menyihatkan rambut agar kelihatan hebat dan berkilau
  • Membantu mengaktifkan semua metabolisme tisu-tisu tubuh ke tahap maksima
  • Menghilangkan parut-parut lama dan kesan jerawat
  • Mengurangkan selulit dan memastikan kulit sentiasa cantik
  • Minda lebih cergas dan pergerakan tubuh menjadi lebih lancar
  • Badan akan rasa lebih cergas dan bertenaga



Nadia dah share sedikit tentang kebaikan collagen tapi mesti korang nak tau ape kandungan dalam setiap paket kan?


1. Collagen catalyst dalam bentuk serbuk. Sehari cuma makan 1 paket sahaja.

2. Rasanya manis-manis macam buah.

3. Cara memakannya simple je. Letak serbuk bawah lidah. Boleh minum dengan jus buah atau air suam. Sesuai dimakan sebelum tidur. Kalau lupa makan waktu malam, boleh makan pada waktu sarapan pagi.


Senang kan cara makannya.Tak perlu nak bancuh-bancuh. So korang jangan ragu-ragu untuk mencubanya. InsyAllah dengan kuasaNya juga. Jom ramai-ramai menjaga kecantikan dan kesihatan badan bermula dari sekarang.Yang dah cuba VCO boleh try Collagen pulak.Korang akan rasa kan perubahan yang lebih best selepas ni. Yang belum cuba VCO boleh tengok sini- VCO CATALYST

Tuesday, May 10, 2011

VCO (Virgin Coconut Oil) n Collagen Catalyst



helo helo..Yeay.Nadia sekarang merupakan stokis Catalyst. Bukan lagi agent biasa.
So, mana-mana customer area Penang- Butterworth, Kepala Batas, Gelugor, Sungai Dua dan etc. boleh ambik VCO n Collagen Catalyst by hand daripada Nadia. :)) Customer area taiping juga boleh amik by hand jugak kalau masa tu Nadia balik kampung. Jom order sekarang!!




Collagen Catalyst
banyak khasiat nya..Nanti update pasal Collagen pulak.;)


Kalau nak Nadia reply cepat boleh call or sms je.
Nadia- 0124172881
Email: kunadia86@gmail.com







My Style- Ur Style Contest






Hai hai cayang semua..Buat pertama kali Nadia nak buat contest. Sangat teruja okeh nak bagi kat korang hadiah..hehe..Simple je syarat contest ni.

1. Terbuka kepada semua pengguna FB..tapi mestilah kawan nadia ya..

2. Hantarkan gambar korang dengan style masing-masing. Dan juga details- Nama,Alamat, hp number ye.

3. Sertakan juga tagline mengenai Ku-Nadia Collections..contoh- Trendy, Cool and Colourfull..

3. Semua details perlu hantar ke kunadia86@gmail.com.

4. Semua peserta diadili menerusi gambar terbaik, tagline dan juga LIKE yang terbanyak.


Hadiah-hadiahnya

1st- 5 helai shawl+ 1 handmade pin
2nd- 3 helai shawl+ 1 handmade pin
3rd- 1 helai shawl+ 1 handmade pin






Ape lagi korang.Cepatlah hantarkan penyertaan korang semua..;)





Monday, May 9, 2011

Minggu Kedua Makan VCO


Hai hai korang.

Mesti ade yang dah tau pasal Vco.Kalau yang belum boleh baca entry yang lepas mengenai khasiat VCO..Nadia sendiri dah minggu kedua mencubanya.Alhamdulilah.banyak perubahan yang dirasakan terutamanya kulit muka dan penghadaman. Sangat suka.Muka nadia sekarang dah kurang berminyak, lembap dan juga lembut..;) Jerawat juga dah tak naik, masalah blackhead dan whitehead juga dah kurang. Penghadaman juga terasa lebih lawas. Badan juga rasa lebih bertenaga dan kurang letih. Kebanyakkan feedback yang Nadia dapat dari customers juga merasakan benda yang sama. Syukur. Sekarang Nadia dah yakin dengan produk ni. Nak teruskan pakai sampai alami perubahan yang lain.




Selepas dua minggu mencuba VCO.Nak pakai bedak dan foundation juga rasa smooth..


Nadia memang syorkan VCO untuk sesiapa yang mengalami masalah di atas. Kepada yang tak, boleh juga cuba kerana khasiat VCO memang banyak. Bukan untuk kecantikan luaran tetapi juga dalaman. VCO juga mampu meningkatkan kesuburan.Jadi, pasangan suami isteri juga boleh mencubanya. Yang berminat boleh isi order form atau hantarkan order ke alamat email Nadia- kunadia86@gmail.com.Jangan takut untuk memcuba sesuatu yang baru,kerana ianya dijamin selamat.100% Bahan semulajadi No Chemicals ;)

Tips untuk pengguna yang muka semulajadi sangat berminyak- kurangkan amalan menyapu di muka. Jika boleh buat hanya seminggu 2 kali. Banyakkan memakan sahaja. Banyakkan minum air masak juga..;)



Wednesday, May 4, 2011

Shawl Kayu


Shawl ade juntaian Kayu..Nampak Lebih menyerlah dan unik.

Harga RM 15 each.

Mudah tak payah nak iron-iron sesuai untuk orang yang malas macam Nadia..hehe ;)


tengok status.yang available je boleh order ye



code SK1

white


sold



code SK2

hot pink

available




code SK3

blue


sold



SK4

purple


available




SK5

available

black



SK6

dark choc

available




SK7

light grey

available




SK8

orange

sold out





code SH1

kain cotton

Hanya warna hitam je design ni



ni view dari belakang. kalau pakai memang cantek..



sold out

Shawl Dwitone



Hai korang.

Nak shawl yang macam Pashmina tak? Nadia ade koleksi terbaru. Senang nak pakai dan yang penting warnanya yang menarik hati. So Jangan lepaskan peluang untuk mendapatkannya juga..

Harga RM 18




code PA1

sold out



code PA3

sold out




code PA2

sold out




code PA4

sold out




code PA5

sold out



Monday, May 2, 2011

VCO Catalyst


Hello korang. Alhamdulilah nadia diberi kesempatan untuk mencuba satu produk yang berkesan dan sangat best. Sekarang dah hampir seminggu nadia mencuba. Kesannya memang sangat ketara. Kulit terasa lebih lembap dan yang pasti kurang berminyak. Mesti ramai tertanya-tanya produk ape kah itu. Pada yang belum mengetahui, nadia telah mencuba produk VCO. Bahan asas softgell ni ialah virgin coconut oil.

Meh nadia cerita lebih lanjut mengenai produk ini.




Yang botol merah dalam bentuk softgell-60 biji, yang boto biru dalam bentuk liquid- 150ml

VCO - virgin coconut oil atau minyak kelapa dara dalam bentuk soft gel .Kelebihan VCO keluaran Catalyst ialah menggunakan 100% bahan semulajadi yang sangat bagus diambil sbg supplement tambahan terutamanya untuk kulit.Ia dpt mengurangkan masalah jerawat, kulit kering, tona kulit tak sekata,strechmark bagi wanita hamil.




Antara sebab lain Nadia mencuba produk ini adalah sebab :

  • jerawat dan kulit muka berminyak --- memang terbukti, jerawat cepat kecut dan hilang, muka pon kurang berminyak
  • kitaran haid yang tak teratur ---- bagi yang ada masalah period pain, dpt kurangkan sakit n hilangkannya
  • letih dan kurang energy- badan rasa tak cepat letih lepas menggunakannya
  • masalah kencing manis- daripada pengalaman pengguna yang lain
  • stretchmarks & tona kulit yg kusam ---ni sesuai untuk ibu preggy


Kebaikan & Khasiat Minyak Kelapa Dara / VCO

Kecantikan Luaran

  • Membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan kadar metabolisme badan
  • Menghasilkan tenaga segera
  • Jika disapu, ia membantu membentuk hambatan kimia pada kulit untuk mengurangkan infeksi, mencegah garis-garis halus
  • melembut dan mengurangkan kekeringan dan kekenduran kulit serta memberi perlindungan dari sinaran UV
Kecantikan Dalaman
  • Meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental
  • Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin-vitamin dan asid amino
  • Melancarkan sekresi insulin dan pengaliran glukosa darah serta mengurangkan risiko diabetis
  • Mengurangkan stress pada prankreas dan sistem-sistem enzim dalam tubuh
  • Meningkatkan penyerapan kalsium dan magnesium untuk tulang dan gigi yang kuat. Ia juga melindungi diri dari serangan osteoporisis
  • Mencegah risiko sakit jantung
  • Mencegah strok serta membantu menurunkan tekanan darah tinggi
Meningkatkan Daya Tahan Tubuh
  • Membantu fungsi sistem daya tahan pada tubuh
  • Melindungi tubuh dari kanser payudara, kanser colon dan kanser rahim
  • Berfungsi sebagai antioksidan, mengurangkan radang kronis
  • Melindungi tubuh dari radikal bebas yang meningkatkan tahap penuaan dan penyakit degeneratif
  • Meredakan gejala-gejala yang dihubungkan dengan pembesaran prostate
  • Mengurangkan tekanan epileptis dan membantu melindungi tubuh dari penyakit ginjal dan infeksi pundi kencing
  • Membantu mencegah penyakit hati dan memiliki kandungan kalori yang lebih rendah berbanding lemak-lemak yang lain
Membunuh Virus, Bakteria & Kulat
  • Membunuh Virus (yang menyebabkan mononucleosis, influenza, hepatitis C, cacar air dan herpes) bakteria (yang menyebabkan pneumonia, sakit telinga, infeksi kerongkong, gigi berlubang, keracunan makanan, infeksi saluran kencing, meningitis dan gonorrhea) kulat (yang menyebabkan candida, jock itch, kadas, dan infeksi yang lain) serta membunih cacing pita, lice, giardia dan parasit
Hubungan Suami Isteri
  • Menyegarkan dan merawat sel kulit menjadi lebih tegang
  • Memperbaiki kandungan asid dalam rahim dan bertindak sebagai agen pelincir alami (natural)
  • Membunuh kulat, bakteria dan virus atau sakit ulit pada kemaluan
  • Merawat Keputihan
Kesan Segera Pengambilan Minyak Kelapa Dara Pada Tubuh
  • Melegakan Pernafasan
  • Melawaskan Pembuangan Air Besar dan Kecil
  • Meningkatkan Kadar Metabolisma Pada Seluruh Tubuh
  • Memusnahkan Organisma perosak seperti virus, bakteria, kulat dan protozoa(cacing) Di dalam Usus Besar dan Kecil

  • Mengurangkan Keadaan Mudah Lapa
  • Mengurangkan Kandungan Lemak
  • Mengurangkan risiko serangan sakit jantung dan darah tinggi
  • Mempercepatkan Penggantian Sel-Sel Mati

Ok puas hati tak dengan penerangan Nadia? ;) Cara pengambilannya sangat senang..

makan 2 Biji Sehari, 1 siang dan 1 malam, bersama air kosong
Boleh juga di sapu di muka, cucuk kan hujung bucu 1 kapsul dgn peniti halus, dan sapukan ke seluruh muka.Kalau lebih elok, sapu sebelum tido.Biar sampai kering dan tido.simple kan? ;)


Masalah jerawat berjaya diatasi.


Juga sesuai untuk suami isteri.



Antara testimoni dari pengguna VCO. Credit to Sis CPM..


Yang berminat boleh order melalui Nadia kerana Nadia telah berdaftar sebagai stokis.Produk ni sesuai untuk perempuan dan juga lelaki.Hanya RM39.90 untuk semenanjung, Rm 43.90 untuk Sabah &Sarawak. Memang berbaloi. Tak perlu beli produk yang mahal-mahal untuk kesihatan kita.Ada 60 biji per botol..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...