SiLa Order Di Sini

Name:
Email Address:
Phone Number :
Code and Quantity
Address
Payment Method
POS ke Mana? SEMENANGJUNG MALAYSIA
SABAH+SARAWAK
OUTSIDE MALAYSIA

Tuesday, May 17, 2011

Collagen Catalsyt- Superb Product


Salam semua.

Sekarang dah minggu ketiga nadia makan VCO.Kesan makin terasa. Now, Nadia maju setapak lagi untuk mencuba produk kedua yang terhangat di Catalyst iaitu Collagen Catalyst. Tak sabar nak rasa kesan yang lebih ketara ke atas kulit muka, badan and etc...Kulit makin cantik akibat penggunaan berterusan kedua-dua produk ni. Jom baca kenapa badan kita memerlukan collagen. ;)


APA ITU COLLAGEN?

Collagen merupakan struktur protein yang berfungsi sebagai :
  • Perekat dalam badan. Ia memberikan struktur kepada badan,
  • Melindungi dan menyokong tisu-tisu lembut serta menyambungkan dengan tulang badan
  • Collagen dalam badan kita akan mengalami penyusutan apabila umur kita semakin meningkat kebiasaannya pada tahap 20-an dan ke atas
  • Pengambilan supplement collagen perlu diambil dari segi pengambilan makanan yang terdiri dari sumber collagen/supplemen tambahan(catalyst collagen)


Apakah kebaikan collagen?

Sebenarnya collagen amat penting dalam badan kita terutamanya golongan yang sudah berusia 25 tahun ke atas kerana ia dapat membina sel-sel dan tisu badan dan mengganti collagen yang hilang. Kalau kita amalkan dari muda mesti bila umur meningkat, kulit tidak berkedut-kedut dan maintain anjal aje. So Nadia suggest kan korang cuba la makan dari sekarang.



Antara golongan lain yang sesuai juga ialah untuk :-

-ibu mengandung (untuk sentiasa kekal berseri-seri) macam Sis CPM
- wanita yang ingin berkahwin (mesti berseri-seri muka atas pelamin)
-anak-anak dara yang nak masuk umur 20 -an (boleh mengekalkan keanjalan kulit)





CATALYST COLLAGEN - 15 sachets/per kotak
RM 59.90 - Semenanjung Malaysia
RM 64.90 - Sabah & Sarawak



KHASIAT MENGGUNAKAN CATALSYT COLLAGEN

- membantu proses pemulihan osteoperosis & osteoarthritis
- mengembalikan kesegaran & keremajaan kulit
- mengatasi masalah kulit kusam,kering & berkedut
- membantu melicinkan kulit merekah dan kuku malap
- menyuburkan rambut agar kelihatan lebat & berkilau
- membantu mengaktifkan semua metabolisme tisu-tisu tubuh ke tahap maksima



KESAN MENGAMALKAN CATALYST COLLAGEN

- kulit tidak akan berminyak tetapi tidak terlalu kering
- dapat mengurangkan masalah JERAWAT (akan hilang)
- dapat mengurangkan PARUT-PARUT yang ada di kulit
- minda lebih cergas dan pergerakan anggota badan menjadi lancar



KESAN-KESAN PENYUSUTAN KADAR COLLAGEN:

  • kulit mula hilang keanjalan semulajadi&tanda2 awal kedutan mula jelas kelihatan
  • menganggu bahagian badan lain terutamanya dalam penjanaan semula tisu2 lembut
  • kesukaran pengangkutan toksin dari sel ke sistem limfa
  • menghalang pergerakan nutrisi dan hidrasi


KELEBIHAN dan KESAN Pengambilan Catalyst Collagen?
  • Mengurangkan bilangan, kepadatan dan kejelasan kedutan
  • Memastikan keanjalan dan kesegaran kulit
  • Mengembalikan kesegaran dan keremajaan kulit
  • Mengatasi masalah kulit kusam,berminyak, kering dan berkedut
  • Membantu melicinkan tumit merekah dan kuku malap&mudah patah
  • Menyubur dan menyihatkan rambut agar kelihatan hebat dan berkilau
  • Membantu mengaktifkan semua metabolisme tisu-tisu tubuh ke tahap maksima
  • Menghilangkan parut-parut lama dan kesan jerawat
  • Mengurangkan selulit dan memastikan kulit sentiasa cantik
  • Minda lebih cergas dan pergerakan tubuh menjadi lebih lancar
  • Badan akan rasa lebih cergas dan bertenaga



Nadia dah share sedikit tentang kebaikan collagen tapi mesti korang nak tau ape kandungan dalam setiap paket kan?


1. Collagen catalyst dalam bentuk serbuk. Sehari cuma makan 1 paket sahaja.

2. Rasanya manis-manis macam buah.

3. Cara memakannya simple je. Letak serbuk bawah lidah. Boleh minum dengan jus buah atau air suam. Sesuai dimakan sebelum tidur. Kalau lupa makan waktu malam, boleh makan pada waktu sarapan pagi.


Senang kan cara makannya.Tak perlu nak bancuh-bancuh. So korang jangan ragu-ragu untuk mencubanya. InsyAllah dengan kuasaNya juga. Jom ramai-ramai menjaga kecantikan dan kesihatan badan bermula dari sekarang.Yang dah cuba VCO boleh try Collagen pulak.Korang akan rasa kan perubahan yang lebih best selepas ni. Yang belum cuba VCO boleh tengok sini- VCO CATALYST

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...